V Senici sa schyľuje k predaju autobusovej stanice

01.07.2013 Senica

Senica 1. júla (TASR) – V Senici sa schyľuje k predaju autobusovej stanice (AS) vo vlastníctve mesta. Jej prestavaná a zmodernizovaná budova by mala byť vstupom do nového súboru občianskej vybavenosti, na ktorý sa začne meniť časť areálu niekdajšieho Slovenského hodvábu. O kúpu AS prejavil záujem investor projektu Jet Investment, a. s., z Brna spolu so SAD Trnava, a. s. Radnica sa však z dôvodu transparentnosti rozhodla vyhlásiť verejnú obchodnú súťaž. Uviedol to primátor Senice Ľubomír Parízek.

"Znalecký posudok je na 900.000 eur, uvidíme, aké ponuky dajú záujemcovia, máme stanovenú dolnú hranicu, pod ktorú nepôjdeme. Podmienkou je zachovanie autobusovej dopravy," povedal primátor.

Projekt počíta v prvej fáze s výstavbou obchodnej zóny s vchodom orientovaným práve na autobusovú stanicu, dodal. Práce by sa mali začať už na budúci rok, v rovnakom termíne by malo dôjsť k rekonštrukcii nádražia. "Pôjde tam o celkovú zmenu dopravy v zmysle smerníc EÚ, objekt dostane moderný dizajn a zvýši sa kvalita poskytovaných služieb," povedal Parízek. Podľa jeho slov samospráva doteraz mala z prenájmu budovy iba malý príjem, po predaji by sa situácia mohla zlepšiť cez dane z nehnuteľností.

Rozloha predávaného areálu autobusovej stanice je 0,7 hektára. Celý projekt na bývalej "Hodvábke" bude na rozlohe 11 hektárov, zámer výstavby ohlásil Jet Investment už vlani. Senica tým dostala šancu vybudovať svoje nové moderné centrum, pretože fabrika sa nachádza priamo v nadväznosti na terajšie. Z pôvodného areálu Slovenského hodvábu zostala na výrobu zhruba jedna tretina.
 

Vyberte región